Ananas



Obsah

Ananasovník pochází z Brazílie a Paraguuae. Indiánské kmeny ho pak rozšířili do střední Ameriky a Mexika. První popis ananasu je znám z cest Kryštofa Kolumba. Díky tomu se stal oblíbeným vývozním artiklem do Španělska a Portugalska. V 16. století se rozšířil na Havaj a do Portorika, do severní a Jižní Afriky, Indie a Austrálie.

Mimo biotinu a vitaminů B12 a E obsahuje všechny vitaminy a 16 různých minerálních látek a stopových prvků. Podporuje štěpení bílkoviny v potravě na aminokyseliny a ve střevě podporuje ničení cizopasníků. Odstraňuje pigmentové skvrny.

Je sladké a kyselé chuti a neutrální až chladné povahy. Rozptyluje letní horko, tvoří tekutiny, je močopudný, podporuje trávení, je vhodný při otocích a stimuluje chuť k jídlu. Nepoužívat pokud trpíte ekzémy.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min