Avokádový olej


Vyrábí se v Jižní Americe a získává se z dužiny avokáda a složením je podobný olivovému oleji. Obsahuje omega 9 mastné kyseliny. Je zdrojem vitaminů A, B, D a E. Je velmi jemný, stabilní a nemá tendenci oxidovat. Obsahuje betasitosterol, který podporuje snižování cholesterolu a je skvělým antioxidantem.

Přepaluje se až při hodně vysokých teplotách kolem 250°C. Hodí se na smažení, grilování a přípravu masa a ryb. Ale můžete ho použít i při přípravě salátů, oproti olivovému nebo sezamovému oleji je velmi nenápadný v chuti.

Je sladké chuti a chladné povahy. Zvlhčuje střeva, vyživuje krev a tekutiny, léčí žaludeční vředy, zácpu, snižuje krevní tlak a cholesterol, skvělé prevence žlučníkových kamenů. Podporuje svaly a nervy.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min