Baklažán



Obsah

Jeho původní vlastí je Indie, z ní se pak rozšířil přes Balkán do Evropy někdy ve 13. století. V dávných dobách nebyl moc využíván, protože ho lidé neuměli upravovat. Je bohatý na minerální soli, fosfor, draslík, hořčík, vápník a mangan, obsahuje provitamin A, vitaminy řady B.

Podporuje činnost jater a napomáhá detoxikaci organismu, čerstvá šťáva má antibiotické účinky.

Má sladkou chuť a chladnou povahu. Ovlivňuje střední zářič, je vhodný při všech druzích zánětů, protože zchlazuje krev. Opatrně používat při otocích a zadržování vody.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min