Bedrník



Obsah

Tuto bylinku mnozí z nás již neznáme, ale v lidovém lékařství bývávala velmi ceněna jako ochrana proti moru. Z jemných lístků se připravuje salát, který má chuť po okurkách. Jemně nasekané listy se přidávají do salátů, polévek a omáček. Staří čeští sládkové kořen bedrníku přidávali do piva, aby zostřili jeho chuť.

Bedrník je hořké chuti a teplé povahy, podporuje trávení a činnost žaludku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min