Brukev - kedlubna


Je to košťálová zelenina, která pochází ze Středomoří a střední Asie a lidmi je již využívána tisíce let. Obsahuje hodně vitaminu C, hlavně v čerstvých listech, karoten, vitamin B.

Dá se dusit, používat do salátu, dělá se z ní kedlubnové zelí, které se připravuje podobně jako klasické zelí.

Podporuje látkovou výměnu, posilují vlasy a kůži, odvodňují. Má neutrální povahu a sladkou chuť, jde do dráhy sleziny a žaludku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min