Fenykl hlíza



Obsah

Byla velmi oblíbená v Číně, Egyptě, v Indii a v arabských zemích, u Řeků a Římanů. Jako lék se objevovala v mnoha lékopisech. Fenykl můžeme přidávat do polévky, přidávat při zapékání brambor nebo do těstovin, do zeleninových směsí či samotný jako přílohu.

Obsahuje vysoké množství vlákniny, je bohatý na draslík, vitamin C. Obsahuje 12 stopových prvků a 14 aminokyselin. Podporuje činnost střev při nadýmání a pocitech plnosti, snižuje cholesterol, zbavuje střevo jedovatých látek, zklidňuje a odstraňuje napětí.

Fenyklový olej je skvělý při střevních potížích, zahlenění nosohltanu a kašli.

Čaj ze semínek je skvělý na nadýmání. Bývá základní bylinkou dětského čaje pro miminka při bolestech bříška a problémech s nadýmáním.

Má pálivou chuť a teplou povahu. Ovlivňuje dráhu plic a tlustého střeva.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min