Houby



Obsah

Jsou znamenitým kořením, ale jsou hůře stravitelné. V Čechách je sběr hub po staletí velmi oblíben a zejména v lesnatých krajích byly houby významnou součástí stravy. Nepodáváme jich mnoho najednou, krájíme je na tenké plátky a vždy je pokapeme citrónovou šťávou nebo vinným či jablečným octem.

Houby mají cenné aromatické látky, takže je vhodné je vařit ve studené vodě, abychom jich co nejvíce získali do pokrmu. Mimo klasické smaženice, či houbových řízků se houby přidávají do těstovin, krup, připravuje se z nich chutný guláš, houby na kyselo nebo nádivka.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min