Husí maso



Obsah

Byla známa již v době 5000 let př. n. l. v Mezopotámii, později potom v Egyptě, Číně, Řecku a pravděpodobně i ve střední Evropě. V Egyptě, Řecku a v Římě byla posvátným ptákem a Římané je chovali i jako domácí mazlíčky a skvělé hlídače. Velký význam měly husy ve středověku, kdy byly zdrojem levného masa.

U nás se husy chovaly s určitostí od 14. až 15. století zejména kvůli masu, husímu sádlu, které po vepřovém sádlu bylo velmi významným tukem. Husa se pekla na sv. Martina a o vánocích a peří českých hus mělo v Evropě velký věhlas.

Husa obsahuje vysoké množství vitaminu B2 a B6, je zdrojem obrovským zdrojem železa, draslíku a fosforu.

Husa má neutrální povahu a sladkou chuť. Vstupuje do dráhy sleziny a plic. Podporuje tvorbu energie, léčí vyhublost a únavu a nechutenství.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min