Kachna



Obsah

Pravděpodobně zdomácněla souběžně v Mezopotámii, Egyptě, Číně a jihovýchodní Asii a v oblasti Řecka a Říma někdy kolem 3. až 2. tisíciletí př. n. l. Z kosterních pozůstatků vyplývá, že se kachny chovaly v Babylónu, Indii a Izraeli. Ve středověku byly chovány spíše jako delikatesa a byly pokládány za postní jídlo. Teprve na přelomu 16. a 17. století se rozšířil chov kachen do střední Evropy.

Je bohatá na železo a vitaminy řady B, vitamin A, D a E.

Kachní maso je osvěžující povahy a sladkou a slanou chuť.  Skvěle doplňuje, zvlhčuje a napomáhá tvorbě tekutin, které jsou důležité pro svlažování sliznic, čistí horkost, je mírně diuretická. Hodí se při chudokrevnosti a všude tam, kde je únava a nedostatek energie a vysušené sliznice nebo suchý kašel. Není vhodné při prázdnotě sleziny.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min