Kapary



Obsah

Kaparovník již znali starověcí Řekové, ale nepoužívali kapary, protože se po nich údajně dostavovalo silné nadýmání a ostré kapary údajně rozežíraly dásně. Ale používaly se jako lék a do kuchyně se pravděpodobně dostaly později.

Díky své trpké a pikantní a ostře nahořklé chuti se konzervované kapary používají jako koření na zvýraznění chutí omáček, salátů, ragů a ryb. Rybí očka bez kapary by neměla své očko a ztratila by na pikantní chuti.

Kapary jsou teplé povahy a ostré a hořké chuti.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min