Kaštany



Obsah

Kaštanovník má svůj domov v severní Africe a Blízkém východu, odkud se rozšířil do Středomoří. První kaštany se k nám do Čech dostaly po roce 1679. 

Posilují ledviny a slezinu, mají sladkou chuť a teplou povahu. Podporují tvorbu krve, rozptylují stagnace a prospívají svalům a šlachám, podporují srůstání kostí. Oslabené končetiny, otoky, slabý žaludek. Zastavují krvácení. Při průjmu, zvedání žaludku. Paštika z kaštanového pyré.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min