Kaviár



Obsah

Je to pochoutka, která vždy značila určitou honosnost. Nejcennější je pravý kaviár, který je bílý a pak postupně černá. Vyrábí se z jeseterovitých ryb, ten nejdražší pochází z ryby vyzy velké. Ale můžeme koupit i kaviár nepravý, který je červený a získává se většinou z candáta, lososa, kapra nebo tuňáka. Největším zdrojem kaviáru je Kaspické moře, dále pak Černé moře a povodí některých řek jako je například Amur nebo dolní tok Dunaje.

U nás máme možnost za příjemnou cenu koupit kaviár ze sladkovodních ryb a v ruských prodejnách narazíte na kaviár růžový z lososa, který též je běžnému smrtelníkovi cenově dostupný. Není nutné, abychom kaviár jedli denně, ale příležitostně je dobré ho do jídelníčku občas zařadit při oslavách či významných příležitostech.

Obsahuje vitamin A, E, mnoho bílkovin a polynenasycené mastné kyseliny.

Patří mezi 10 TOP potravin, o kterých se spekuluje, že doplňují naši esenci v ledvinách. Je slané chuti a osvěžující povahy. Ovlivňuje činnost ledvin a močového měchýře.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min