Kmín



Obsah

Též patří k jednomu z nejstarších kořenění. Jeho stopy byly nalezeny již z doby kamenné. Znali ho staří Egypťané, Řekové i Římané. Pochází z Maroka, Asie, Indie a jižní Evropy. Odtud se rozšířil až k nám.

Tlumí křeče, podporuje trávení a mírní nadýmání. Používá se do chleba, pečiva, polévek, k pečení, ke kysanému zelí, vaření brambor a přípravě likérů.

Kmín je teplé povahy a ostré a sladké chuti. Podporuje činnost sleziny a žaludku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min