Krůtí maso



Obsah

Krůty byly převezeny do Evropy Španěly v 16. století. V Českých zemích se začaly chovat na přelomu 18. a 19. století.

Má nejnižší obsah tuku a nejvyšší obsah bílkovin z drůbeže, vysoký obsah zinku a vitaminu B12 a niacinu, vysoký obsah bílkoviny a nízký obsah tuku.

Krůtí maso má v kuchyni široké využití. Z krůtích krků je skvělý vývar.

Krůta má sladkou chuť a teplou povahu. Vyživuje krev, posiluje kosti a je vhodná pro oslabené jedince, při únavě apod.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min