Ledový salát



Obsah

Byl znám již od 6. století př. n. l., ve starověkém Egyptě a odtud se začal šířit do jižní Evropy a dále pak na sever. Využíval se v kuchyni Peršanů i ve starověkém Řecku a Římě a z těchto zemí se pak dostal dál do Evropy. Do Ameriky je přivezl Kryštof Kolumbus.

Ledový salát obsahuje vitamin A, vitaminy řady B včetně kyseliny listové, C, E a K (podporuje srážlivost krve). Z minerálů pak obsahuje hlavně sodík, draslík a železo.

Má neutrální povahu, hořkou chuť a ovlivňuje dráhu srdce a tenkého střeva.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min