Majonéza



Obsah

To dochucovadlo vzniklo náhodou na ostrově Menorca, když roku 1756 francouzský maršál Richelieu zvítězil nad britskou armádou v boji o přístav Port Mahon. Na počest vítězů nechal připravit hostinu, kde se měla podávat omáčka ze smetany a vajec. Jenže smetana se srazila a tak pohotový kuchař smetanu nahradil olejem a nová omáčka „mahonnaise“ byla na světě.

Dnes je základem pro výrobu různých dresinků a omáček a je velmi oblíbenou součástí jídelníčku. Žloutky, kvalitní olej a koření tak dokážou během chvilky vytvořit zajímavé dochucovadlo.

Má sladkou chuť a neutrální povahu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min