Mandlový olej



Obsah

Roste v subtropech a pěstovaly se již ve starověku v Řecku, střední Asii, Persii a v Číně a severní Africe. Mandlový olej má typickou jemnou nasládlou chuť. Obsahuje 70% nenasycených mastných kyselin, vitamin E a A.

Používá se ve studené kuchyni. Je vhodný na zjemnění chutě do pomazánek, polévek, dresinků, marinád, salátů a pečených dezertů.

Podporují činnost plic, tlustého střeva a sleziny. Rozpouští hlen, zvlhčují sliznice plic a střeva a podporují trávení, zejména pak při vracení se jídla a jsou vhodné při nechutenství (mandlové mléko). Mají sladkou chuť a neutrální až teplou povahu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min