Mangold



Obsah

Pochází ze Středomoří a byl znám již před 4 000 lety. Pěstovali ho v Babylonii, v Řecku v 5.st. př. n. l. a o dvě století později v Egyptě. V Číně je znám od 9. století. Dnes se nejvíce v kuchyni využívá v Itálii, Švýcarsku, Německu a ve Francii.

Je bohatý na komplexní sacharidy a dodává glukózu mozkovým buňkám.

Mangold je bohatý na vlákninu, která váže tuk a jedovaté látky. Podporuje trávení a odstraňuje zácpu. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa, hořčíku, vitaminu C a karoteny.

Ovlivňuje dráhu tlustého střeva a žaludku. Má chladnou povahu a sladkou chuť. Ochraňuje všechny sliznice v těle.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min