Miso



Obsah

Vyrábí se ze soji pomalým kvašením a koupíte ji nejčastěji ve formě pasty, která se v asijské kuchyni používá jako dochucovadlo. Mimo to tvoří základ pro výrobu polévek. Podporuje trávení, posilňuje tělo, vhodné při problémech se srdcem, nádorových onemocněních, při zvýšeném cholesterolu. V těle pomáhá vylučovat radioaktivní látky a následky smogu. Je slané chuti a ovlivňuje zejména slezinu a žaludek.

Povahy je neutrální a osvěžující. Zejména v zimním období se přidává do polévek, což zvyšuje posílení těla.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min