Natto



Obsah

Natto je též druh sýra, který se připravuje fermentací ze sójových bobů. Má charakteristickou vůni a konzistenci. Svůj domov má v Japonsku. Jeho výroba se připisuje buď Shotoku Taishi, který žil v Japonsku někdy kolem roku 600 n. l., další zdroje přisuzují autorství Hachiman Taro Yoshiie, který žil 1039 až 1106 n. l. Ale v čem se zdroje shodují je, že bylo vyrobeno náhodně ze sójových bobů skladujících se na slámě.

Upravuje střevní mikroflóru a díky tomu má pozitivní vliv na kůži, vlasy i nehty. Zlepšuje funkci ledvin, pozitivně působí při vysokém tlaku, vhodné prevence osteoporózy. Má sladkou chuť, podporuje energii Qi a krvetvorbu, zvlhčuje. Podporuje činnost sleziny, žaludku a tlustého střeva. Pozor, pokud ho jíme moc, mohl by tvořit vlhko a hlen.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min