Ostružiny



Obsah

Ostružiník, jehož plody jsou velmi aromatické a sladké ovoce našich lesů a zahrad. Nevzbudily zájem žádného starověkého národa, přesto, že jsou rozšířeny nejenom v Evropě, ale i v Asii a Japonsku.

Obsahují hodně vitaminu C a vitaminy řady B, draslík a vápník a jsou zásadité. Posilují imunitní systém, pomáhají při hemeroidech a křečových žilách. Posilují při nervozitě a stresu, zpevňují vaziva a povzbuzují činnost žláz s vnitřní sekrecí.

Stejně jako maliny se hojně používali v naší kuchyni, hlavně v horských oblastech, kde lesy byly plné ostružin. Teplá ostružinová šťáva je skvělá na chrapot.

Mají neutrální povahu a kyselou chuť.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min