Palmový olej



Obsah

Je to olej velmi nízké kvality a používá se při výrobě margarínů a díky nízké ceně se přidává i do mnoha potravin. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Snese i velmi vysokou teplotu kolem 210°C. Obsahuje vysoké množství vitaminu E a karotenů. Má vyšší obsah nasycených mastných kyselin, jejich obsah je vyšší než v sádle, ale nižší než v mléčném tuku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min