Pórek



Obsah

Pórek pochází od Středozemního moře a používali ho již staří Egypťané. V Čechách se pěstují dva druhy, jarní a podzimní, který snese i první mrazíky a je vhodný na uskladnění. Je to cenná zelenina s vysokým obsahem vitamínů A, B i C a též obsahuje vápník a železo. Železa má dokonce více než hlávkový salát nebo špenát.

proto je vhodný zejména do podzimní kuchyně, kdy pomáhá uvolňovat hleny a podporovat imunitu. Detoxikuje, zahřívá střed a je vhodný při nechutenství, impotenci a ztrátě libida. Vhodný při onemocnění ledvin a močových cest. Skvělá prevence arterosklerózy a diabetu.

Je povahy teplé a chuti pálivé, ovlivňuje dráhu plic, srdce, ledviny a močového měchýře.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min