Ředkvička



Obsah

Původ ředkviček není přesně znám, jedna verze tvrdí, že pochází ze zemí Blízkého Východu, odkud se dostaly do Středomoří a pak dál do Evropy, druhá verze je, že se původně pěstovaly v Číně a Japonsku. Dnes se pěstují v Evropě i Americe.

Ředkvičky produkují hořčičné oleje, které působí antibakteriálně. Ničí bakterie a plísně na jazyku a sliznici patra, v žaludku a ve střevě. Rozpouští hleny a odpradávna se používaly jako prevence žlučových, ledvinových a močových kamenů

K léčebným účelům se používá šťáva, která výrazně podporuje tvorbu žluče, zlepšuje funkci jater a pomáhá rozpouštět žlučové kameny. Z listů ředkvičky se vaří čaj, který se popíjí při nadýmání a zácpě.

Vstupuje do dráhy plic a tlustého střeva, má osvěžující povahu a ostrou chuť.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min