Reveň (rebarbora)


Pochází z Číny a Tibetu. Nejdříve se dostala v 18. století do Anglie a odsud dál do Evropy, kde se pěstuje dodnes.

Obsahuje jablečnou a citrusovou kyselinu, velké množství vitaminu B3, B5, kyselinu listovou. Má též velmi vysoký obsah vápníku, hořčíku a manganu, draslík. Též obsahuje vysoké množství vlákniny, zbavuje organismus jedů a prospívá tělu při ochablosti střev a při zácpě. Zklidňuje nervy a aktivuje vitalitu.

Podporuje dráhu tlustého střeva, povahu má teplou a chuť ostrou.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min