Růžičková kapusta


Patří mezi jednu z biologicky a nutričně nejhodnotnější zeleniny. Pochází pravděpodobně z Belgie a rozšířila se do zemí střední a severozápadní Evropy, zejména díky své teplotní odolnosti vůči chladu ve Skandinávii, Německu, Holandsku a Velké Británii.

Má vysoký obsah tiaminu (B1) a kyselinu listovou. Proto je vhodná pro všechny, kteří trpí únavou a poruchami soustředění. Obsahuje dále mangan, některé proteiny, které mají příznivý vliv na činnost mozku a nervů. Dále obsahuje draslík, vlákninu a má též vysoký obsah vitaminu C.

Je teplé povahy a hořké chuti a je to skvělá zimní zelenina, která by něměla chybět na našich talířích.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min