Rybí polévky



Obsah

Můžeme připravovat z jakékoli ryby. Dáváme pozor, aby se do polévky nedostala žluč, z hlav nezapomeneme vyndat žábry. Rybí maso vkládáme do studené vody společně se zeleninou a kořením. Polévku scedíme a pečlivě obereme maso, aby se nám nedostaly kosti do polévky.

Jikry a mlíčí vaříme zvlášť v mírně okyselené vodě a přidáváme až do hotové polévky. Do rybí polévky přidáváme většinou kořenovou zeleninu (mrkev, celer), stroužek česneku a 1 dcl bílého vína. U polévek na námořnický způsob se přidávají rajčata. Z koření se nejčastěji se do polévky používá bobkový list, muškát, pepř, majoránka a u candáta fenykl a kopr. U polévky z candáta a lína se přidávalo do talíře nakrájené vejce uvařené na hniličku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min