Skopové maso



Obsah

Skopové masopatří k nejstarším zvířatům, které poskytovaly našim předkům vlnu a mléko. Jejich maso je velmi ceněno, ale u nás je dnes upozaděno a je i drahé oproti běžně užívaným druhům masa.

Obsahuje 18% bílkovin, 7% tuku a má oproti jiným druhům velmi vysoký obsah železa.

Jehněčí maso stejně jako kůzlečí, je mdlé chuti, proto je nutné při jeho přípravě je naložit a využít koření a zeleniny. Je to velmi jemné a tučné maso. Obsahuje 23% tuku a skoro 18% bílkovin. U nás se připravuje velmi zřídka, konzumace jehněčího masa je typická v období velikonoc.

Je teplé až horké povahy a sladké chuti. Podporuje činnost sleziny a ledvin. Je vhodné při přítomnosti velkého chladu, při vyčerpání, po porodu a velkém vyčerpání. Není vhodné používat při ekzémech, silné menstruaci, neklidu a nespavosti.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min