Srnčí, dančí a jelení maso


Zvěřina má poměrně vysoký obsah vitaminů B1, B2, B5, B6.

Zvěřina se nechává odležet, nakládá se, protahuje se slaninou a pak se buď peče, nebo upravuje se smetanovou omáčkou. V současné době je u nás tento druh masa špatně dostupný a poměrně drahý. Bývala součástí podzimního nebo zimního jídelníčku.

Většina divokých mas má teplou až horkou povahu a sladkou a ostrou chuť. Tonizuje krev, podporuje energii, při zimomřivosti, pocitech chladu na podporu libida. Pro zlepšení stravitelnosti se u nich používá většina koření (nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn).




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min