Tempeh



Obsah

Na Jávě se konzumoval již v 16. století. Říká se mu též javánské maso nebo rostlinný hermelín. Díky tomu, že lidé uchovávali sójové boby ve velkých listech banánovníku, občas boby prorostly plísní. A tak se velmi záhy začalo tohoto procesu využívat a tak vznikl tempeh.

Podobně jako tofu se vyrábí z fermentovaných sójových bobů, ale výsledný výrobek je zcela odlišný od tofu. Obsahuje hodně vlákniny a proteinů a má charakteristickou vůni.

Má sladkou chuť, podporuje energii Qi a krvetvorbu, zvlhčuje. Podporuje činnost sleziny, žaludku a tlustého střeva. Pozor, pokud ho jíme moc, mohl by tvořit vlhko a hlen.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min