Ústřice



Obsah

Jsou to mořští mlži a některé druhy ústřic jsou jedlé. Již staří Římané ve speciálních vodách chovali ústřice, ve Francii se tento fenomén s umělým pěstováním rozvinul někdy v 17. století. Obliba ústřic tak stoupala, že díky rybolovu na přelomu 18. a 19. století se musely začít hledat nové možnosti a zdroje, aby se uspokojil požadavek trhu. A tak se na jídlo začaly ústřice chovat uměle u středomořských a severoamerických břehů.

Obsahují vysoké množství glykogenu (živočišný škrob). Ve svém těle netvoří organické jedy, tím se podstatně liší od slávek, které jsou právě známy svým toxinem.

Mají sladkou chuť a neutrální povahu. Podporují činnost ledvin a jater. Ochlazuje krev a podporuje plodnost. Není vhodná při onemocnění kůže.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min