Vepřové sádlo


Sádlo se podobně jako máslo využívalo k ochraně pokožky. Po příchodu rostlinných margarínů význam sádla upadl a začalo se ho v naší kuchyni používat mnohem méně.

Pochopitelně dnes vysoká energetická hodnota a vysoký obsah tuku u sádla zvyšují riziko kardiovaskulárních onemocnění.  Problémem tedy není sádlo jako takové, které na smažení je vlastně jeden z nejlepších a nejlevnějších tuků, ale problém je spíše v tom, že dnes díky špatným stravovacím návykům využíváme tolik živočišných tuků, že jsou v takovém množství pro naše tělo škodlivé. Na smažení se však sádlo hodí mnohem lépe, než rostlinné oleje, protože má velmi vysokou tepelnou stabilitu.

Je sladké chuti a chladné povahy, tonizuje, detoxikuje a zvlhčuje.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min