Zelená jarní cibulka


Má pálivou chuť a teplou povahu. Pomáhá při nachlazení, detoxikuje, podporuje pocení při horečce, při citlivosti na chlad, při bolestech hlavy, při zácpě i průjmu, ničí parazity. Je skvělá jako ozdoba, kdy nakrájíme zelenou nať a zdobíme s ní polévky a přílohy.

Obsahuje vitamin C, B2, B3, A, K. Z minerálů pak měď, fosfor, hořčík, draslík, chrom, mangan a vlákninu. Je též obrovským zdrojem flavonoidů.

Ovlivňuje dráhu plic a tlustého střeva. Má ostrou chuť a teplou povahu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami

Zobrazit Článek

Vrhněte se do boje s pigmentovými skvrnami
5 min

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min