Úhoř



Obsah

Úhoř říční se vyskytuje po většině Evropy. Je též rozšířen v oblasti Bílého moře, Islandu a Britských ostrovech, v Severním a Baltském moři a v celé oblasti Středozemního moře.

Tučné maso úhoře naši předci marinovali nebo ho jedli pečeného v troubě.

Obsahuje vitamin B5, E, D, C, A, B2, B12, B6, B1, B3, K, kyselinu listovou. Z minerálních látek pak sodík, draslík, zinek, fosfor, hořčík, jód, kobalt, mangan, fluor, měď, železo a vápník.

Má sladkou chuť je neutrální a teplé povahy. Reguluje vítr a rozptyluje vlhko. Je skvělý při slabosti nohou, otoky nohou a při zkráceném dechu. Vzhledem k tomu, že je hodně tučný, není vhodné ho jíst při slabosti sleziny a časté košovité stolici či průjmu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou

Zobrazit Recept

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou
60 min