Frittata s rajčaty, špenátem a sýrem

Co potřebujete

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu

Frittata s rajčaty, špenátem a sýrem




Co potřebujete

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu

Dnes si připravíme lahodnou frittatu s rajčaty, špenátem a sýrem. Rajčata dodávají frittatě osvěžující chuť a šťavnatost, zatímco špenát přidává do jídla bohatou zelenou barvu a příjemnou texturu.

Frittata je italské jídlo, které můžeme přirovnat k omeletě. Stejně jako u omelety se připravuje z vajec a dalších ingrediencí, avšak jejich příprava a konzistence se liší. Frittata je obvykle hustší a pevnější než klasická omeleta.

Do směsi vajec je možné přidat různé přísady, jako jsou zelenina, bylinky, sýry, brambory, těstoviny a mnoho dalších, čímž se vytváří mnoho různých variant této pochoutky. Jednou z výhod frittaty je možnost její konzumace i za studena, což z ní činí skvělou volbu pro rychlý oběd na cesty, svačinu nebo večeři.

A nyní se pojďme pustit do vaření!

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu
fritata

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180°C.

Ve velké misce rozklepněte vajíčka a promíchejte je s mlékem. Přidejte nastrouhaný sýr, osolte a opepřete podle chuti. Takto připravené dejte stranou.

Mezitím si na pánvi (s nepřilnavým povrchem a kterou zároveň můžete dát do trouby) rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova, asi 2-3 minuty. Poté přidejte rajčata a špenát a krátce je orestujte, dokud špenát nezvadne.

Takto připravenou směs rovnoměrně rozprostřete na pánvi a zalijte jí připravenými vejci se sýrem a mlékem. Nechte směs na mírném plameni vařit, dokud se okraje frittaty nezačnou zvedat, asi 5-7 minut.

Následně dejte pánev s frittatou do předehřáté trouby a pečte asi 10-15 minut, dokud není pevná a zlatě hnědá.

Jakmile je frittata hotová, vyjměte ji z trouby a nechte ji ještě asi 5 minut odpočinout. Poté ji opatrně přeneste na talíř. Posypte nasekanou pažitkou a nakrájejte na plátky. Podávejte teplou nebo i studenou.

Dobrou chuť!

 

Autor: Moudrá želva

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou

Zobrazit Recept

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou
více než 2 hodiny

Krémová lišková polévka

Zobrazit Recept

Krémová lišková polévka
30 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min