Kari z červené čočky s dýní
Buddha Bowl je pestrou směsicí čerstvých a zdravých ingrediencí, které vám dodají energii a potěší vaše chuťové buňky. Tato variace Buddha Bowl spojuje chutné kuřecí maso s hnědou rýží bohatou na vlákninu a pestrou směsicí zeleniny. Je to nejen lahodná, ale i vyvážená a výživná volba pro váš jarní jídelníček.
A nyní se pojďme pustit do vaření.
Marináda na kuřecí maso:
Dresing:
Nejprve si připravte marinádu pro kuřecí maso. Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Nakrájejte kuřecí prsa na plátky a dejte je do mísy s marinádou. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut v lednici.
Mezitím připravte hnědou rýži podle návodu na obalu. Vařte, dokud není rýže měkká.
Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte marinované kuřecí kousky, dokud nejsou zlatohnědé a opečené z obou stran. Poté nechte maso odpočívat.
Ve velké míse smíchejte čerstvý salát, nakrájenou papriku, rajče, brokolici, červené zelí, cizrnu a avokádo.
Připravte dresing smícháním olivového oleje, citronové šťávy, strouhaného zázvoru, medu nebo javorového sirupu, soli a pepře.
Do připravené mísy s čerstvými ingrediencemi přidejte vařenou hnědou rýži a smíchejte s dresingem.
Rozdělte směs na talíře a přidejte navrch piniové oříšky a nasekané vlašské ořechy.
Na každý talíř přidejte osmažené kuřecí maso.
Podávejte teplé, nakonec můžete talíř ozdobit čerstvými jarními bylinkami nebo pokapat citronem podle chuti.
Tento recept na Buddha Bowl je plný výživných přísad, které společně tvoří vyvážené a chutné jídlo. Užijte si ho jako zdravý oběd nebo večeři!
Autor: Moudrá želva