Skořicovník čínský - kůra stromu


Čínský název:

Rou Gui

Zdroj:

Cinnamomi Cortex - kůra

Povaha:

  • horká (silně horká, mírně toxická, netoxická, nadnášející, jang v jangu, ponořující, jin v jangu)

Chuť:

  • štiplavá, sladká (hořká)

Tropismus:

  • ledvin, sleziny, srdce a játra

Směr působení:

  • do hloubky

Účinky:

  • doplňuje oheň mingmenu

  • zahřívá slezinu
  • rozptyluje chlad
  • zahřívá a podporuje tvorbu Qi a Xue

Dávkování:

  • 1 – 3 g, standartně 1 g

Kontraindikace:

  • nepoužívat při příznacích ohně z prázdnoty jin, ani při plné horkosti



Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Teplé dušené hrušky se skořicí, medem a trochou másla

Zobrazit Recept

Teplé dušené hrušky se skořicí, medem a trochou másla
2 min
30 min

Dvanáct pravidel metabolického zdraví

Zobrazit Článek

Dvanáct pravidel metabolického zdraví
6 min

Mohlo by vás zajímat

Teplé dušené hrušky se skořicí, medem a trochou másla

Zobrazit Recept

Teplé dušené hrušky se skořicí, medem a trochou másla
2 min
30 min

Dvanáct pravidel metabolického zdraví

Zobrazit Článek

Dvanáct pravidel metabolického zdraví
6 min

Tradiční čínská medicína a krize středního věku

Zobrazit Článek

Tradiční čínská medicína a krize středního věku
3 min