Cuketa



Obsah

Pochází z Itálie, kde ji na přelomu 17. a 18. století vyšlechtily z americké tykve a jejich pěstování se rozšířilo po celé Evropě. Obsahuje 91% vody, vysoké množství karotenu a hořčíku. Aktivuje látkovou výměnu v buňkách, podporují činnost mozku, posiluje svaly a srdce, podporuje vylučování odpadních látek a kyselin z těla, vhodná při ochablosti střev a zácpě, posiluje sliznice.

Používá se na tisíce způsobů do polévek, bramboráků, jako příloha, můžeme ji plnit, vyrábět z ní sladkosti, přidávat do salátů.

Má sladkou chuť a osvěžující povahu. Podporuje odvodnění a prospívá transformaci stravy, podporuje činnost sleziny a slinivky a doplňuje tekutiny. Je skvělá při hubnoucích kůrách.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min