Grapefruit



Obsah

Toto ovoce bylo objeveno na ostrově Barbados v Karibském moři, odkud se dostal do Ameriky. Je to kříženec jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela. Původně se pěstoval jako okrasná rostlina, jako ovoce se začal využívat až v 19. Století. Dnes jsou známy čtyři druhy grapefruitu – červený, růžový, žlutý a bílý.

Grapefruit obsahuje hodně vitaminu C, B1 a K. Plod má vysoké množství flavonoidů. Podporuje chuť k jídlu a trávení, zklidňuje pocity na zvracení, obranyschopnost organismu, krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu a jeho pravidelná konzumace snižuje riziko rakoviny plic a žaludku. Čistí střevo a stabilizují střevní flóru.

Má sladkou a kyselou chuť a chladnou až studenou povahu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Hrušky

Zobrazit Článek

Hrušky

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl

Zobrazit Článek

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl
7 min

Malý atlas akupunktury - 22. díl - Da Ling (PC-7)

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury - 22. díl - Da Ling (PC-7)
4 min