Krevety



Obsah

Pokud je kupujete čerstvé, kupujte neloupané a pokud mražené, tak nepředvařené, tzn., že jsou šedé a po tepelné úpravě jsou růžové. Patří mezi méně kvalitní ryby stejně jako vepřové maso mezi méně kvalitní masa. Při kuchyňské úpravě je vhodné používat česnek, bílé víno apod. Při nákupu si dávejte pozor, aby krevety nebyly chemicky ošetřeny a neobsahovaly vodu.

Krevety obsahují, jód, zinek, hořčík a vápník a velké množství bílkovin.

Jsou slané a sladké chuti a mají teplou povahu. Posilují ledviny. Nejsou vhodné pro alergiky, stejně jako ostatní mořské plody.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min