Máta peprná



Obsah

Patří též mezi nejstarší byliny, které byly známy již starým Egypťanům, Řekům a Římanům. V Evropě se rozšířila velmi rychle. Existuje asi 25 druhů máty.

Používá se při problémech s trávením a nadýmáním, při chrapotu a nachlazení. V kuchyni pak do ovocných salátů, moučníků, do rajské šťávy a míchaných nápojů, spolu s česnekem do pomazánek.

Máta je osvěžující povahy a ostré chuti, uvolňuje stagnace a rozhýbává. Působí příznivě na slezinu a tlusté střevo.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Pacientům s pokročilým nádorem hlavy pomáhají polysacharidy z Maitake

Zobrazit Článek

Pacientům s pokročilým nádorem hlavy pomáhají polysacharidy z Maitake

Chřest ve slanině s grilovaným sýrem halloumi a cherry rajčátky

Zobrazit Recept

Chřest ve slanině s grilovaným sýrem halloumi a cherry rajčátky
30 min