Quinoový salát s dýní a mandlemi
Dnes jsme si pro vás připravili recept na zdravé zeleninové chipsy, které jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým chipsům.
Ať už hledáte zdravou variantu večerního mlsání, nebo křupavé občerstvení na oslavu s přáteli, tyto chipsy musíte vyzkoušet. Díky kombinaci různých druhů zeleniny a jednoduché přípravě si můžete vychutnat lahodnou chuť bez výčitek.
Tak pojďme na to!
Očištěnou zeleninu nakrájejte na velmi tenké plátky. Pro ty, kteří nevlastní speciální kráječ, postačí i škrabka na brambory.
Tenké plátky rozprostřete, dostatečně osolte a nechte „vypotit“.
Následně plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte na plech vyložený pečicím papírem a jemně postříkejte olivovým olejem.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou plátky křupavé.
Zeleninové chipsy nechte vychladnout a podávejte. K chipsům se skvěle hodí domácí Aioli majonéza.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva