Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem

Historicky máme doloženo, že fazole se používaly již v době 5 000 před naším letopočtem v Peru, Mezopotámii a Egyptě. Fazolí je několik desítek druhů. Ve starých českých receptech se uvařené fazole doplňovaly sušenými švestkami. Fazole se nechaly hodně rozvařit, zahustily se jíškou, osolily se, okyselily a vmíchaly se do nich sušené švestky, které se chvíli uvařily. Podávalo se jako zimní večeře nebo snídaně.
Fazole mají sladkou chuť, ovlivňují činnost srdce a ledvin a jsou osvěžující povahy. Jsou vhodné v menopauze, při onemocnění srdce. Napomáhají propojení vody a ohně. Svlažují a doplňují srdce a ledviny.
Vyzkoušejte recept na Lehký bramborový salát s koprem a červenou fazolkou, který je skvělou volbou pro letní obědy, grilování nebo pikniky. Tento salát je skvělou volbou pro ty, kteří ocení skvělou kombinaci chuti, čerstvosti a lehkosti.
Dobrou chuť!
Autor: Bc. Renáta Lien Čepelková, Dis.