Mačkané brambory s ricottou a fazolkami

Co potřebujete

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • Ingredience na zálivku

Mačkané brambory s ricottou a fazolkami




Co potřebujete

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • Ingredience na zálivku

Bramborový salát s fazolkami a ricottou je lahodnou verzí zdravého a osvěžujícího zimního salátu, který vás nejen zasytí, ale také okouzlí svou chutí. Tento vyvážený pokrm spojuje jemné pečené brambory s křupavými fazolkami, bohatými na bílkoviny, a dokonale ho završuje krémová medovo-hořčičná zálivka. Ricotta přidává svěžest a sametovou konzistenci, zatímco pár voňavých oříšků dodá salátu příjemný křupavý akcent. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí a během chvíle si připravíte ideální oběd do práce nebo lehkou večeři.

Co budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citrón
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů

Na zálivku:

  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř na dochucení
2501028 - Bramboroý salát s fazolemi a ricottou

Jak na to:

  • Troubu si předehřejeme na 200 °C.

  • Brambory vložíme do osolené studené vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nezměknou. Poté je slijeme.

  • Přendáme je na plech, rozmáčkneme je hřbetem sklenice, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a posypeme zozma. Pečeme v troubě 30–35 minut, dokud nebudou křupavé.

  • Fazolky nakrájíme na třetiny a povaříme ve vroucí osolené vodě 4 minuty.

  • Ihned je vložíme do ledové vody, aby si zachovaly křupavost a jasně zelenou barvu.

  • Ve velké míse smícháme hořčici, olivový olej, vinný ocet, med, sůl a pepř.

  • Do mísy se zálivkou přidáme upečené brambory, zelené fazolky a dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů.

  • Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.

  • Ricottu (nebo řecký jogurt) smícháme s prolisovaným česnekem, šťávou z jednoho citronu a špetkou soli.

  • Následně ricottu rovnoměrně rozetřeme na talíř a na naservírujeme připravený salát z brambor a fazolek. Na závěr můžeme salát pokapat olivovým olejem a ozdobit ho čerstvými bylinkami.

 

Dobrou chuť

Autor: Moudrá Želva

 

Sledujte nás na FB a řešte s námi problémy, které vás pálí!
Sledujte nás na FBSledujte nás na FBSledujte nás na FB

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem

Zobrazit Recept

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem
30 min

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Zobrazit Recept

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
60 min

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví

Zobrazit Recept

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Jak mohou vitální houby podpořit konvenční léčbu rakoviny prsu?

Zobrazit Článek

Jak mohou vitální houby podpořit konvenční léčbu rakoviny prsu?
5 min

Jak čelit výzvám stárnutí s grácií

Zobrazit Článek

Jak čelit výzvám stárnutí s grácií
5 min