Anýz



Obsah

Toto koření bylo rozšířeno v Sýrii, Řecku a na Kypru, v Egyptě se o něm zmiňují papiry z roku 1 500 př. n. l. Nyní se pěstuje ve Středomoří, v Indii a Mexiku.

Používá se do pečiva a sušenek, při nakládání okurek a červené řepy a při výrobě likérů. V některých zemích se jím koření omáčky, zelenina a saláty.

Anýz má neutrální až mírně teplou povahu, podporuje činnost žaludku a sleziny




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Bojujete s alergickou rýmou? Co za ní stojí a jak ji léčit - 2. díl

Zobrazit Článek

Bojujete s alergickou rýmou? Co za ní stojí a jak ji léčit - 2. díl
10 min

Borelióza: Zrádný nepřítel, který tiše napadá nervový systém

Zobrazit Článek

Borelióza: Zrádný nepřítel, který tiše napadá nervový systém
7 min