Bambusové výhonky


Bambus pochází z oblastí Asie, Afriky a Ameriky. Bambus je velmi odolný a využívá se nejenom v kuchyni, ale i na výrobu nábytku. Pro kuchyňskou úpravu se sbírá velmi krátkou dobu, protože velmi rychle dřevnatí. Bambusové výhonky obsahují hodně bílkovin, ale málo tuku. Konzervuje se ve slaném nálevu, kde je kyselina křemičitá tzv. bambusový cukr, který se používá při léčbě astmatu. Kořeny bambusu jsou velmi hojně v Asii využívány pro léčbu rakoviny.

Jsou sladké chuti a chladné povahy. Vstupují do dráhy žaludku a plic. Je to skvělé přírodní diuretikum, čistí horkost v žaludku, prospívá vředům v žaludku, dvanácterníku, pročišťuje žlutý hlen při nachlazení. Podporují vyprazdňování.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Gumojilm jilmový

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Gumojilm jilmový
3 min

Veganský burger s grilovaným tofu, cuketou a rajčaty

Zobrazit Recept

Veganský burger s grilovaným tofu, cuketou a rajčaty
60 min