Bez černý



Obsah

Bez černý má svůj domov v Evropě, ale vyskytuje se i v Asii přes Kavkaz a v okolí Kaspického moře.

Bezinky se u nás hojně využívali nejenom v kuchyni, ale i pro léčbu některých onemocnění. Čaj ze sušených květů rozpouští hleny, podporují pocení a jsou močopudné.

Vychladlý čaj je skvělý při žaludečních potížích. Plody se využívaly při migrénách a nervových chorobách. Též se zavařovaly, dělala se z nich šťáva nebo marmeláda.

Bezinky mají kyselou chuť a osvěžující povahu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Cesta k aktivnímu životu: Jak se udržet fit a předcházet zranění

Zobrazit Článek

Cesta k aktivnímu životu: Jak se udržet fit a předcházet zranění
7 min

Melounový salát se sýrem feta a mátou

Zobrazit Recept

Melounový salát se sýrem feta a mátou
30 min