Brokolice



Obsah

Brokolice je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří. Je bohatá na vitamin C, beta-karoten, vitamin E, B1, B2 a B9. Z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru.

Brokolice má sladkou chuť a chladnou povahu. Čistí letní horko, harmonizuje žaludek a je vhodná při zácpě. Při zánětech a nemocích očí a kůže. Při hypofunkci štítné žlázy se doporučuje ji vařit s mořskou řasou.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Letní nevařená fermentovaná kaše s meruňkami a rybízem

Zobrazit Recept

Letní nevařená fermentovaná kaše s meruňkami a rybízem
30 min

Uklidněte mysl a podpořte emocionální zdraví vitálními houbami

Zobrazit Článek

Uklidněte mysl a podpořte emocionální zdraví vitálními houbami
8 min