Broskve



Obsah

Pochází z Číny a byly známy již před 4 tisíci lety. Po hedvábné stezce se šířily do Persie, pak do starého Říma. K nám se dostaly pravděpodobně v době počátku křesťanství a pěstovaly se hlavně na Moravě.

Broskve jsou zdrojem široké řady minerálů jako je draslík, vápník, sodík, železo, hořčík a vitaminů jako je provitamin A, vitamin C, B3.

Mají lehce projímavý účinek a díky šťávě jsou i lehce stravitelné. Posilují vaziva, cévy, srdce a krevní oběh, odvodňují a zvyšují odolnost proti stresu. Snižují tlak a jsou vhodné při zácpě a bolestivé menstruaci.

Jsou sladké a kyselé chuti a teplé povahy. Vstupují do dráhy střev a žaludku. Tvoří tekutiny, zvlhčují střeva a vyživují krev.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl

Zobrazit Článek

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl
7 min

Malý atlas akupunktury - 22. díl - Da Ling (PC-7)

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury - 22. díl - Da Ling (PC-7)
4 min