Čínské zelí



Obsah

Pochází z východní Asie a je významnou součástí jídelníčku v jižní a střední Číně a v Japonsku. Je to velmi lehce stravitelná zelenina, která hojí sliznice trávicího traktu a podporuje činnost ledvin. Je močopudné a čistí horko v žaludku a plicích. Je vhodné při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při plynatosti, zácpě a kašli. Je vhodné při suchu v ústech a pocitech žízně.

Je zdrojem vitaminu C a B, obsahuje draslík, hořčík, vápník a železo.

Má sladkou chuť a je neutrální až mírně chladné povahy. Čistí horko a podporuje trávení, podporuje tvorbu tekutin.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Chronický únavový syndrom

Zobrazit Článek

Chronický únavový syndrom
15 min

Bradavice nikdy více! Jak se jich zbavit a zabránit dalšímu vzniku?

Zobrazit Článek

Bradavice nikdy více! Jak se jich zbavit a zabránit dalšímu vzniku?
7 min